Életjobbítás mesterfokon

Tudatos jelenlét túra
túra coaching

Keressük együtt a belső egyensúlyt és nyugalmat a természetben, ahol a mindfulness és a túra-coaching egyesül

Az emberekhez való kapcsolódásomat Maya Angelou idézete tükrözi legjobban:

„Legyél szivárvány valaki esőfelhőjében!”

Nincs is annál felemelőbb, mint amikor sikerül mosolyt csalni egy elkeseredett ember arcára, reményt adni a kilátástalanságban, kiutat mutatni a reménytelennek hitt helyzetekben.
Ebben segít a Mindfulness és a coaching együttesen.

Mit jelent a Mindfulness?
Tudatos jelenlétet az ITT és MOST-ban, létezést szerető kedvességet, ítélkezésmentes odafigyelést.

Ezért is alkottam meg a TUDATOS JELENLÉT TÚRA-COACHING-t, amit a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, mint saját módszert vette nyilvántartásba.

Az önmagunkkal töltött idő (én-idő) manapság a legnagyobb ajándék, felbecsülhetetlen érték. Hiszen, ha Ön jól vagy, az kihat a környezetére, jobban teljesít az élet minden területén.

Tartson velem ezen az úton.

A tudatos jelenlét gyakorlatok előnyei

Csökkentik a sresszt

Segít csökkenteni az idegességet, a szorongást és az általános stressz szintjét. A gyakorlatok lehetővé teszik, hogy a figyelmünket a jelen pillanatra koncentráljuk, elengedjük a múltat és a jövőt, és így nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk.

Javítják a mentális egészséget

A tudatos jelenlét gyakorlása segíthet abban, hogy jobban megértsük és elfogadjuk az érzelmeinket, ami hozzájárulhat a mentális egészség javításához. Emellett a gyakorlatok segíthetnek a koncentráció javításában és az éberség növelésében.

Növelik az érzelmi intelligenciát

Amikor tudatosan figyelünk az aktuális pillanatra, segít abban, hogy jobban megértsük az érzéseinket, valamint, hogy azok hogyan befolyásolják viselkedésünket és reakcióinkat. Ennek a gyakorlatnak a hatására képessé válhatunk arra, hogy jobban megbirkózzunk az érzelmi nehézségekkel, és jobb kapcsolatokat alakítsunk ki másokkal.

Segít az alvás javításában

A tudatos jelenlét gyakorlása segíthet abban, hogy megnyugodjunk, kikapcsoljuk az elménket és jobban alszunk éjszaka. A gyakorlatok segíthetnek csökkenteni az álmatlanságot, az éjszakai forgolódást és az álmatlansággal járó egyéb problémákat.

Javítja a fizikai egészséget

Csökkentheti a szívbetegség, az elhízás, a magas vérnyomás és más egészségügyi problémák kockázatát. A gyakorlatok segíthetnek abban, hogy jobban figyeljünk az étkezésre, az életmódunkra és az általános egészségre.

Segít a teljesítmény javításában

A tudatos jelenlét gyakorlása segíthet abban, hogy jobban teljesítsünk a munkahelyen, az iskolában vagy a sportban. A gyakorlatok segíthetnek a koncentráció javításában, a stressz kezelésében és az éberség növelésében, ami hozzájárulhat a jobb teljesítményhez.

Miért fontos a jelenben maradni?

Azért, mert abban az adott pillanatban, a jelenben, minden a lehető legnagyobb rendben van, vagyis nincs rajta a stressz.

A legtöbb stressz, szorongás és más negatív érzések ugyanis akkor jönnek elő, ha a múlt eseményeivel foglalkozunk, amin már úgysem tudunk változtatni, vagy pedig elképzelt jövőbeni történések miatt aggódunk, amik pedig nagy valószínűséggel be sem fognak következni.

A Mindfulness gyakorlatok abban tudnak támogatni bennünket, hogy felismerjük azt, amikor nem vagyunk jelen és visszahozzák figyelmünket az adott pillanatra.

Szolgáltatásom minősítései

Melyik lehetőséget választod?

Tudatos jelenlét TÚRA

Ha részt veszel egy tudatos jelenlét TÚRA-n, akkor mutatok neked olyan egyszerű gyakorlatokat, melyekkel vissza tudod hozni magad a jelen pillanatba.

Ezen kívül tanítok azonnal alkalmazható rapid stresszkezelő technikákat, amelyeket bárhol meg tudsz csinálni, és segítenek visszakerülni a nyugalmi állapotodba. Mindeközben pedig élvezed a mozgást a friss levegőn és az erdő hangjait, illatát.

Egyéni és kiscsoportos túrákra is van lehetőség.
VEDD FEL VELEM A KAPCSOLATOT

TÚRA coaching

Ha már régóta "agyalsz" bizonyos dolgokon és nem találod sehogysem a megoldást, akkor jól jöhet egy "külső szem", ami segít kívülről, egy teljesen más perspektívából ránézni a helyzetedre és a különböző életterületeidre.

Néha elég egy jó kérdés és a homlokodra csapsz, hogy ez eddig miért nem jutott eszedbe. Ezért már egy alkalom is új látásmódot, más megoldási lehetőségeket tud előhívni belőled, amikre eddig nem is gondoltál. Ráadásul sétálás közben jóval bonyolultabb feladatok elvégzésére vagyunk képesek, mint az irodában ülve.
A természet közelsége pedig még inkább segíti a perspektívaváltást és a kapcsolódást a belső világunkkal. A friss levegőn való mozgás és a gyaloglás egészségre gyakorolt jótékony hatását mindenki ismeri.

Egyéni túra
VÁROM HÍVÁSOD

6 alkalmas Túra-coaching

A Tudatos jelenlét túra és a Túra coaching kibővítve egy 6 alkalomból álló komplex folyamattá, ahol az egyes témáknak, amiken dolgozni szeretnél, külön alkalmat szentelünk.

A kívánt eredmény eléréséhez akciótervet készítünk, majd lépésről lépésre támogatást nyújtok a terv megvalósításhoz.
Ezen kívül kaphatsz olyan technikákat, melyek segítségével bármilyen élethelyzetben meg tudod őrizni a nyugalmadat, fókuszáltan tudsz dolgozni, le tudod csendesíteni az elméd. Végső soron pedig az együttműködésünk eredményeként megélheted önmagad legjobb verzióját és egy örömteli pillanatokban gazdag, kiteljesedett életet.

Egyéni túra.
KERESS BIZALOMMAL

A vezetői hibák 99 százaléka jellemhibából ered. Az emberek nagy része túl nagy hangsúlyt fektet a hozzáértésre, és túlzottan keveset a jellemre.

Vezetőként hogyan tudom
támogatni?

Tudja, hogy a betegszabadságok 25 %-át már jelenleg is a stressz vagy annak következményei miatt fellépő betegségek okozzák? 2035-re pedig azt prognosztizálják, hogy a stressz lesz az első számú megbetegedés.

1 napos vezetői tréning

A stressz kezelése és a kiégés megelőzése érdekében

6 alkalmas Túra-coaching VEZETŐKNEK

SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS, VEZETŐI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE, STRESSZKEZELÉS

1 napos vezetői tréning

A stressz kezelése és a kiégés megelőzése érdekében

A nap első részben megvizsgáljuk, hogy milyen tényezők folyamatos fennállása vezethet a kiégéshez, honnan tudjuk észre venni magunkon vagy másokon.

Milyen fázisai vannak a folyamatnak, és ha már benne vagyunk, hogyan tudunk kikerülni belőle, milyen terápiák segíthetnek ebben.

Természetesen a legfontosabb a prevenció, vagyis a megelőzés!

Ezért a nap második részben ehhez kapnak gyakorlati segítséget egy Tudatos jelenlét túra formájában, ahol kinn a természetben egy könnyű, 6-8 km-es gyalogtúra közben különböző stresszkezelési technikákat sajátíthatnak el, amiket a mindennapokban azonnal tudnak alkalmazni, ha egy stresszes helyzetbe kerülnek a munkahelyen.

Az eredmény: nyugodt, higgadt döntések, fókuszált munkavégzés, egészséges munkahelyi légkör, kevesebb betegszabadság.

Csoportos túra

KERESSEN BIZALOMMAL

6 alkalmas Túra-coaching VEZETŐKNEK

SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS, VEZETŐI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE, STRESSZKEZELÉS

Hogyan lépjen szintet a karrierjében és váljon a kor elvárásainak megfelelő vezetővé?

Ön is azok közé tartozik, akik halmozzák a szakmai képzéseket, ennek ellenére mégis azt érzi, hogy nem ott tart az életében, karrierjében, ahol a sok diploma és továbbképzés után elvárható lenne?

Ennek az oka, hogy a világunk gyors átalakulásban van és új típusú szakembereket, vezetőket kíván.

Mégis milyen vezetőket? Akik nemcsak a szakmájukban kiválók, hanem:

 • elkötelezettek a folyamatos tanulás és személyiségfejlesztés mellett
 • nyitottak az új ötletekre és lehetőségekre
 • innovatív gondolkodás, kreativitás és alkalmazkodóképesség jellemzi őket, a soha nem látott feladatokra is készen állnak
 • hatékonyan kommunikálnak a csapattagokkal, hogy megértsék egymás szempontjait és azonosítsák a legjobb megoldásokat

A Túra-coaching során pontosan ezeket az említett képességeket, készségeket tudja elsajátítani:

 • az önismereti folyamatnak köszönhetően tisztába jön értékeivel és gyengéivel
 • elsajátít olyan technikákat, melyekkel tudja kezelni a váratlan stresszhelyzeteket
 • megtanul fókuszáltan, időhatékonyan dolgozni
 • begyakorolja, hogyan tud a kollégáival egyenrangú félként kommunikálni és a konfliktushelyzeteket kezelni
 • harmonizálni tudja a többi életterületét, hiszen, ha magánéleti problémákkal küzd, akkor nem tud a munkahelyén sem teljesíteni

Egyéni túra

KERESSEN BIZALOMMAL

Hasznos tudnivalók

Kérlek vedd fel velem a kapcsolatot e-mailen: hamartika@gmail.com vagy telefonon: +3620 389 0855 és tájékoztatlak a további részletekről.

Kérlek kövess engem FACEBOOK oldalamon. Ott szoktam meghírdetni, illetve eseményt létrehzni a túra időpontokról.

De bármikor kereshetsz e-mailen vagy telefonon és tájékoztatlak.

A túra időtartama: 1,5-2 óra.

A túra hossza: 6-8 km.

 • belső nyugalom, béke, kevesebb stresszreakció több energia, kevesebb szorongás
 • jobb összpontosítás, fókuszálás, javuló hatékonyság
 • több türelem, kevesebb indulatosság
 • könnyebb elfogadás, empátia, erősödő pozitív látásmód
 • szeretetteljes kapcsolat másokkal és magunkkal is
 • testi-lelki jóllét

Az emberi agy újra és újra ugyanazokat a gondolatokat, mintázatokat tárja elénk. Hiába “agyalunk” a problémánk megoldásán, magunktól ritkán jutunk el a megoldásig.

Ezért kell egy “külső szem”, ami segít más szemszögből ránézni a helyzetünkre, új nézőpontokat, új megközelítéseket adva.

Sokszor a megoldás pofonegyszerű, de a saját gondolatainkat ismételve lehet, hogy sose jövünk rá. Vagy ami ennél is rosszabb, esetleg még jobban “beletekerjük” magunkat egy lefelé húzó spirálba.

Hisz, ha magunktól meg tudtuk volna oldani, akkor már megtettük volna, nem igaz?

Egy kellemes túra és beszélgetés a természetben “csodákat” tehet!

Vegyük fel a kapcsolatot

Tegyük meg az első lépéseket együtt a kiegyensúlyozottabb élet felé vezető úton.

+36 20 389 0855

E-mail: hamartika@gmail.com

Scroll to Top